Szexuáletika

Természeti alapvetés, hogy új élet csak egy férfi és egy nő egyesüléséből származhat. Ezért úgy gondoljuk, hogy az erre a kapcsolatra épülő házasság a legideálisabb otthon egy gyermek számára, így a házasság intézményét védelem illeti meg. Minden gyermeknek joga van egy apához és egy anyához, akik egymással elkötelezett kapcsolatban élnek, illetve joga van ahhoz, hogy a természetes nemi identitása szerint nevelkedjen. Fontosnak tartjuk, hogy a nem kívánt szexuális vonzalmakkal élő emberek önkéntes alapon segítséget kaphassanak. 

Amit hallottál

1. A homoszexualitás veleszületett. 

2. A coming out egyirányú és végleges. 

3. Lehetővé kell tenni, hogy a fiatalok felfedezzék az identitásukat. 

4.  Tájékoztatni kell a kiskorúakat az alternatív szexuális identitásokról. 

Ami a valóság

1. Nincs homoszexuális gén, mindössze a hajlamnak lehetnek örökölt elemei. 

2. A kamaszkorban történő hormonális változások következtében különböző vonzalmakat élhetnek meg a fiatalok, de ezek nem jelentenek végső szexuális orientációt. Ráadásul sokan hagytak fel korábbi homoszexuális életvitelükkel és élnek jelenleg heteroszexuális kapcsolatban, tehát a változás nem csak egyirányú lehet. 

3. Ez igaz. A megfelelő nevelés azonban nem teszi identitássá a szexuális vágyakat.  

4. A szexuális nevelés a szülők kizárólagos joga. A környezeti befolyások hatással lehetnek a belső hajlamokra, ezért nem szükséges kitenni őket ezeknek.   

„A személyt nem egyszerűsíthetjük le, nem azonosíthatjuk pusztán szexuális irányultságával.”

 Sarah bíboros  –

Axióma Kulturális Alapítvány

Az Alapítvány az alapító okiratának megfelelően nonprofit módon működik. Tevékenységét adományokból tartja fenn, amelyeket az Alapító Okiratban foglalt célok megvalósítására fordít.

Kapcsolat

© 2023 Axióma Központ